waar kat kopen

waar kat kopen

Inhoudsopgave artikel

Ben je op zoek naar een nieuwe kat? Dan is het belangrijk om te weten waar je verantwoord een kat kunt kopen of adopteren. In deze sectie ontdek je waar je op moet letten bij het kopen van een kat en geven we tips voor een succesvolle aanschaf.

Of je nu een kat wilt kopen of adopteren, het is essentieel om een weloverwogen keuze te maken. Bij het kopen van een kat is het belangrijk om te kijken naar de gezondheid, herkomst en achtergrond van de kat. Bij het adopteren van een kat uit een dierenasiel geef je een kat een tweede kans op een liefdevol thuis.

Er zijn verschillende opties om een kat te kopen. Zo kun je terecht bij dierenwinkels, online platforms en verantwoorde fokkers. Elk heeft zijn eigen voor- en nadelen, en het is belangrijk om te kijken welke optie het beste bij jou en de kat past.

In de volgende secties bespreken we meer in detail waar je een kat kunt kopen, waar je op moet letten, en geven we handige tips voor een succesvolle aanschaf. Of je nu op zoek bent naar een raskat, een kitten, of een volwassen kat, met onze tips vind je jouw perfecte huisdier.

Ontdek waar je verantwoord een kat kunt kopen of adopteren:

 • Kat kopen bij een dierenwinkel
 • Adopteren uit een dierenasiel
 • Kat kopen via een online platform
 • Het vinden van een verantwoorde fokker
 • Tips voor het kopen van een kat
 • Een kitten kopen
 • Kat kopen: Kosten en verantwoordelijkheden
 • Voorbereiding op de komst van een kat
 • Jouw perfecte huisdier verwelkomen

Kat kopen bij een dierenwinkel

Als je op zoek bent naar een nieuwe kat, kun je ervoor kiezen om een kat te kopen bij een dierenwinkel. Dierenwinkels bieden vaak een uitgebreide selectie van kattenrassen en kittens die te koop zijn.

Een van de voordelen van het kopen van een kat bij een dierenwinkel is dat je een brede keuze hebt. Je kunt verschillende rassen vergelijken en het kitten kiezen dat het beste bij jou en je gezin past.

Een ander voordeel is dat je bij een dierenwinkel vaak deskundig advies kunt krijgen over de verzorging en voeding van de kat. De medewerkers kunnen je helpen bij het maken van de juiste keuze en je voorzien van nuttige informatie om ervoor te zorgen dat je nieuwe huisdier gezond en gelukkig is.

Het is echter ook belangrijk om op een aantal zaken te letten bij het kopen van een kat in een dierenwinkel. Zorg ervoor dat de dierenwinkel een goede reputatie heeft en dat de katten goed verzorgd worden. Let ook op de leefomstandigheden waarin de katten worden gehouden en of ze voldoende ruimte en comfort hebben.

Voordat je een definitieve beslissing neemt, is het verstandig om de kat eerst te ontmoeten en te observeren. Kijk of de kat speels, nieuwsgierig en sociaal is. Let ook op de gezondheidstoestand van de kat, zoals een glanzende vacht, heldere ogen en een actief gedrag.

Denk er ook aan dat er veel katten zijn die wachten op een liefdevol thuis in dierenasiels. Het is de moeite waard om te overwegen om een kat te adopteren in plaats van er een te kopen.

Als je hebt besloten om een kat te kopen bij een dierenwinkel, zorg er dan voor dat je alle benodigde voorbereidingen treft voordat je de kat mee naar huis neemt. Zorg voor een veilige en comfortabele leefomgeving met voldoende speelgoed, voedsel en een kattenbak. Ook is het belangrijk om de kat een geleidelijke overgang te bieden en de tijd te geven om te wennen aan zijn nieuwe thuis.

Adopteren uit een dierenasiel

Een andere optie is om een kat te adopteren uit een dierenasiel. Dit is een verantwoorde manier om een huisdier in huis te halen en een kat een tweede kans te geven. Veel katten in asielen zijn op zoek naar een liefdevol thuis en adoptie zorgt ervoor dat ze uit de opvang kunnen komen en een nieuw leven kunnen beginnen. Het adopteren van een kat kan een voldoening gevende ervaring zijn, wetende dat je een verschil maakt in het leven van een dier.

Bij het adopteren van een kat uit een dierenasiel zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Ten eerste is het belangrijk om te onderzoeken welk dierenasiel bij jou in de buurt actief is. Je kunt online zoeken naar asielen in jouw regio en de website van het asiel bezoeken voor meer informatie. Hier kun je de beschikbare katten bekijken en meer te weten komen over het adoptieproces.

Wanneer je een bezoek brengt aan een dierenasiel, kun je vragen stellen aan het personeel en informatie krijgen over de achtergrond van de katten die beschikbaar zijn voor adoptie. Het personeel kan je adviseren over welke kat het beste bij jou en jouw woonomstandigheden past. Ze zullen je ook informeren over de adoptievoorwaarden en eventuele vereisten die gesteld kunnen worden.

Adopteren uit een dierenasiel heeft verschillende voordelen. Allereerst geef je een kat die mogelijk een moeilijke achtergrond heeft gehad, een liefdevol thuis. Daarnaast zijn veel katten in asielen al gesteriliseerd of gecastreerd en hebben ze hun eerste vaccinaties gekregen. Dit bespaart je kosten en tijd die nodig zijn voor dergelijke medische procedures. Bovendien ondersteun je met jouw adoptie de inzet van dierenasielen om het welzijn van katten te verbeteren.

Waarom een kat adopteren?

“Door een kat te adopteren, geef je niet alleen een dier een tweede kans, maar ook jezelf de kans om een trouwe en liefdevolle metgezel te hebben.”

De keuze om een kat te adopteren is een humane en medelevende beslissing. Veel katten in asielen zijn liefdevol, aanhankelijk en op zoek naar een warm thuis. Adoptie geeft hen de kans om te herstellen en een gelukkig leven te leiden. Bovendien, door te adopteren, help je ruimte te maken in het asiel voor andere kwetsbare katten die hulp nodig hebben. Het is een prachtige manier om deelt te nemen aan het redden van dierenlevens en het bieden van een tweede kans.

Voordelen van het adopteren van een kat uit een asiel:

 • Je geeft een kat een liefdevol thuis en een tweede kans.
 • Veel katten zijn al gesteriliseerd/gesteriliseerd en hebben hun eerste vaccinaties gehad.
 • Je ondersteunt het werk van dierenasielen en draagt bij aan het verbeteren van het welzijn van katten.
 • Je kunt het personeel om advies vragen en de juiste kat vinden die past bij jou en jouw levensstijl.
 • Je redt een leven en maakt ruimte vrij in het asiel voor andere katten in nood.

Kat kopen via een online platform

Tegenwoordig kun je gemakkelijk en veilig een kat kopen via online platforms. Deze platforms bieden een breed scala aan kattenrassen en kittens die te koop worden aangeboden. Het online kopen van een kat biedt diverse voordelen, zoals het gemak van thuiswinkelen en de mogelijkheid om verschillende opties te vergelijken voordat je een beslissing neemt.

Het is echter belangrijk om de nodige voorzichtigheid te betrachten bij het online kopen van een kat. Hier zijn enkele tips om ervoor te zorgen dat je een veilige en betrouwbare aankoop doet:

 • Controleer de betrouwbaarheid van het platform: Kies een bekend en gerenommeerd online platform om ervoor te zorgen dat de katten die worden aangeboden afkomstig zijn van betrouwbare bronnen. Lees reviews en beoordelingen van eerdere kopers om een goed beeld te krijgen van de reputatie van het platform.
 • Bekijk de informatie over de verkoper: Controleer de informatie en beoordelingen van de verkoper voordat je een beslissing neemt. Let op de kwaliteit van de communicatie en eventuele aanbevelingen van eerdere kopers.
 • Vraag om extra informatie: Voordat je een kat koopt, is het belangrijk om vragen te stellen aan de verkoper. Vraag naar de gezondheidstoestand, vaccinaties en andere relevante informatie over de kat.
 • Bekijk foto’s en video’s: Vraag om recente foto’s en video’s van de kat om een beter beeld te krijgen van zijn uiterlijk en gedrag.

Door deze tips te volgen, kun je ervoor zorgen dat je een veilige en verantwoorde online aankoop doet. Vergeet niet om altijd eerst een persoonlijke kennismaking te regelen voordat je definitief besluit om de kat te kopen, zodat je kunt zorgen voor een goede match tussen jou en de kat.

“Het online kopen van een kat biedt gemak en een breed scala aan opties. Zorg er echter voor dat je altijd de betrouwbaarheid van het platform controleert en de nodige voorzorgsmaatregelen neemt bij het kopen van een kat via het internet.”

kat kopen online

Met de opkomst van online platforms is het gemakkelijker dan ooit geworden om een kat te kopen. Door verantwoordelijke keuzes te maken en de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen, kun je een gelukkige en gezonde kat voor het leven verwelkomen in je huis.

Het vinden van een verantwoorde fokker

Als je besluit een kat bij een fokker te kopen, is het belangrijk om een verantwoorde fokker te vinden. Door zorgvuldig te selecteren, kun je ervoor zorgen dat je een gezonde en goed verzorgde kat aanschaft. Hier zijn enkele punten waar je op moet letten bij het selecteren van een betrouwbare fokker:

 • Reputatie: Kijk naar de reputatie van de fokker. Lees reviews en ervaringen van andere kopers om een beeld te krijgen van de kwaliteit van de katten die de fokker levert.
 • Gezondheidsgarantie: Controleer of de fokker een gezondheidsgarantie biedt voor de kittens. Een goede fokker zorgt voor gezonde dieren en staat achter de gezondheid van de kittens die ze verkopen.
 • Socialisatie: Vraag naar de socialisatie van de kittens. Een verantwoorde fokker zorgt ervoor dat de kittens goed gesocialiseerd zijn en gewend zijn aan mensen en andere dieren.
 • Leefomgeving: Bezoek de fokker om de leefomgeving van de katten te bekijken. Zorg ervoor dat de katten gehouden worden in een schone en veilige omgeving, met voldoende ruimte en comfort.

Een verantwoorde fokker hecht veel waarde aan de gezondheid en het welzijn van hun katten. Door aandacht te besteden aan de reputatie, gezondheidsgarantie, socialisatie en leefomgeving, kun je een verantwoorde keuze maken bij het kopen van een kat bij een fokker.

Daarnaast zijn er nog enkele algemene tips om een gezonde kat te kopen:

 1. Gezondheidscontrole: Vraag de fokker naar de gezondheidscontroles die zijn uitgevoerd bij de kittens. Zorg ervoor dat ze zijn gevaccineerd, ontwormd en vrij van parasieten.
 2. Stamboom: Controleer of de kittens een stamboom hebben. Een goede fokker voorziet je van de nodige documenten en informatie over de afkomst van de kat.
 3. Contract: Zorg ervoor dat je een koopcontract krijgt waarin de rechten en verantwoordelijkheden van zowel de koper als de fokker worden vastgelegd.

Door deze tips te volgen, kun je een verantwoorde kat kopen bij een betrouwbare fokker en genieten van een gezonde en gelukkige kat.

Tips voor het kopen van een kat

Als je op zoek bent naar een nieuwe kat, is het belangrijk om goed voorbereid te zijn en te weten waar je op moet letten. Hier zijn enkele handige tips om je te helpen bij het kopen van een kat:

 1. Kies het juiste ras of type – Overweeg welk ras of type kat het beste bij jouw levensstijl past. Elke kat heeft verschillende eigenschappen en behoeften, dus zorg ervoor dat je een kat kiest die goed bij jou en je gezin past.
 2. Controleer de gezondheid van de kat – Voordat je een kat koopt, is het belangrijk om de gezondheid van de kat te controleren. Let op tekenen van een gezonde kat, zoals heldere ogen, een glanzende vacht en een actieve houding. Als je twijfelt, vraag dan om medische gegevens of raadpleeg een dierenarts.
 3. Stel vragen aan de verkoper – Voordat je een kat koopt, is het essentieel om vragen te stellen aan de verkoper. Vraag bijvoorbeeld naar de achtergrond van de kat, zoals zijn leeftijd, gedrag en eetgewoonten. Stel ook vragen over de verzorging van de kat en eventuele medische geschiedenis.
 4. Maak een weloverwogen beslissing – Neem de tijd om een weloverwogen beslissing te nemen voordat je een kat koopt. Zorg ervoor dat je alle aspecten van het hebben van een kat hebt overwogen, zoals de kosten, het onderhoud en de tijd en energie die nodig zijn om voor een kat te zorgen.
 5. Bezoek en observeer de kat – Als mogelijk, breng een bezoek aan de kat voordat je hem koopt. Observeer het gedrag en de interactie van de kat om te beoordelen of hij goed bij jou past. Let op signalen van angst, agressie of gezondheidsproblemen.
 6. Bereid je huis voor – Voordat je de kat mee naar huis neemt, zorg ervoor dat je huis veilig is en geschikt is voor een kat. Zorg voor een comfortabele slaapplek, voorzie speelgoed en krabpalen, en verwijder giftige planten of gevaarlijke objecten.

Door deze tips in gedachten te houden, ben je beter voorbereid om een kat te kopen die perfect bij jou en je levensstijl past. Vergeet niet dat het hebben van een kat een langdurige verantwoordelijkheid is, dus neem de tijd om de juiste keuze te maken en geniet van de nieuwe toevoeging aan je gezin!

Een kitten kopen

Als je de voorkeur geeft aan een jonge kat, kun je ervoor kiezen om een kitten te kopen. Het hebben van een schattige en speelse kitten kan een geweldige ervaring zijn. Bij het kopen van een kitten zijn er echter een paar dingen waar je op moet letten om ervoor te zorgen dat je een gezond en gelukkig katje krijgt.

Om te beginnen is het belangrijk om een betrouwbare verkoper te vinden. Kijk naar erkende fokkers of neem contact op met een dierenasiel dat kittens aanbiedt. Dit vermindert de kans op het kopen van een kitten van een broodfokkerij, waar de gezondheid en het welzijn van de dieren mogelijk niet de hoogste prioriteit hebben.

Wanneer je een kitten gaat bekijken, let dan goed op de volgende aspecten:

 • Gezondheidskenmerken: Controleer of het kitten er gezond uitziet. Let op heldere ogen, een schone vacht zonder vlooien of andere huidproblemen, en een levendige en speelse houding.
 • Socialisatie: Vraag of het kitten goed gesocialiseerd is. Het is belangrijk dat het kitten al gewend is aan menselijk contact en verschillende omgevingsgeluiden, zodat het gemakkelijk kan wennen aan zijn nieuwe thuis.
 • Stamboom: Als je een raskat wilt, zorg er dan voor dat je de stamboom en papieren van het kitten krijgt. Een geregistreerde fokker zou deze moeten kunnen verstrekken.

Zodra je een gezond kitten hebt gekozen, is het belangrijk om voorbereid te zijn op zijn komst. Zorg ervoor dat je alle benodigdheden in huis hebt, zoals een kattenbak, kattenbakvulling, voerbakjes en speeltjes. Dit helpt bij een soepele overgang voor zowel jou als het kitten.

kitten kopen

Een kitten kopen is een spannende en verantwoordelijke stap. Met de juiste zorg en liefde kan je kitten uitgroeien tot een gelukkige en gezonde kat die jarenlang plezier en gezelschap brengt.

Kat kopen – Kosten en verantwoordelijkheden

Als je besluit een kat te kopen, is het belangrijk om je bewust te zijn van de kosten en verantwoordelijkheden die hiermee gepaard gaan. Het hebben van een kat brengt financiële verplichtingen met zich mee, evenals de zorg voor het welzijn en de gezondheid van het dier.

Er zijn verschillende kostenposten waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een kat. Allereerst zijn er de aanschafkosten. Afhankelijk van waar je de kat koopt, kunnen de prijzen variëren. Een raskat bij een erkende fokker kan bijvoorbeeld duurder zijn dan een kat uit een dierenasiel. Ook moet je denken aan een eventuele castratie of sterilisatie van de kat, wat weer extra kosten met zich meebrengt.

Daarnaast zijn er terugkerende kosten zoals voeding, kattenbakvulling, speeltjes en andere benodigdheden. Het is belangrijk om kwalitatieve voeding te kopen die afgestemd is op de behoeften van je kat, wat iets duurder kan zijn maar de gezondheid van je kat ten goede komt.

Naast de financiële aspecten, moet je ook bereid zijn om verantwoordelijkheid te nemen voor de gezondheid en het welzijn van je kat. Dit omvat regelmatige bezoeken aan de dierenarts voor vaccinaties, preventieve zorg en eventuele medische behandelingen. Je moet er ook voor zorgen dat je kat voldoende beweging krijgt, mentaal gestimuleerd wordt en veiligheid in huis heeft.

“Een kat kopen is meer dan alleen de aanschaf van een huisdier. Het is een verbintenis voor het leven, waarbij je zowel financieel als emotioneel verantwoordelijkheid draagt.”

Als je bereid bent om deze kosten en verantwoordelijkheden op je te nemen, dan ben je klaar om een kat in huis te halen. Het hebben van een kat kan een waardevolle en lonende ervaring zijn, waarbij je een trouwe metgezel krijgt die je gezelschap en liefde biedt.

Belangrijke kosten en verantwoordelijkheden bij het hebben van een kat:

 • Aanschafkosten (afhankelijk van waar je de kat koopt)
 • Voeding en kattenbakvulling
 • Dierenartsbezoeken (vaccinaties, preventieve zorg, medische behandelingen)
 • Speeltjes, krabpalen en andere benodigdheden
 • Castratie of sterilisatie
 • Verzorging tijdens vakanties of afwezigheid

Kortom, het kopen van een kat brengt kosten met zich mee, zowel eenmalig als terugkerend, maar ook de verantwoordelijkheid om goed voor het dier te zorgen. Een kat in huis halen is een beslissing die goed overwogen moet worden, zodat je zowel financieel als emotioneel klaar bent voor deze langdurige verbintenis.

Voorbereiding op de komst van een kat

Voordat je een kat aanschaft, is het belangrijk om je goed voor te bereiden. Het hebben van een huisdier brengt namelijk verantwoordelijkheden met zich mee. Hier zijn een paar stappen die je kunt nemen om ervoor te zorgen dat je klaar bent voor de komst van je nieuwe harige vriend.

Zorg voor een kattenproof huis

Voordat je je kat verwelkomt, is het essentieel om je huis kattenproof te maken. Zorg ervoor dat er geen giftige planten, scherpe voorwerpen of kleine objecten zijn waar je kat zichzelf aan kan verwonden. Verwijder ook eventuele giftige stoffen, zoals schoonmaakmiddelen, uit het bereik van je kat. Zorg ervoor dat je huis veilig en comfortabel is voor je nieuwe huisdier.

Regel de benodigde spullen

Voordat je kat arriveert, is het handig om alvast de benodigde spullen in huis te hebben. Denk hierbij aan een kattenbak en kattenbakvulling, voerbakjes, een drinkfontein, krabpalen, speeltjes en een comfortabel kattenbed. Zo kan je kat zich meteen thuis voelen en zal de overgang voor hem of haar soepeler verlopen.

De voorbereiding is essentieel voor een succesvolle aanschaf van een kat. Zorg ervoor dat je huis veilig en comfortabel is, en dat je alle benodigde spullen al in huis hebt.

Met deze voorbereidingen ben je goed op weg om je nieuwe kat een warm welkom te geven. Vergeet niet om geduldig te zijn tijdens de eerste paar dagen, aangezien je nieuwe huisdier tijd nodig heeft om aan zijn of haar nieuwe omgeving te wennen.

Als je nog vragen hebt over de voorbereidingen voor het verwelkomen van een kat, neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder!

Jouw perfecte huisdier verwelkomen

Nu je eindelijk jouw perfecte kat hebt gekocht of geadopteerd, is het tijd om je nieuwe huisdier hartelijk te verwelkomen. De eerste kennismaking is cruciaal voor het opbouwen van een sterke band met je kat. Hier zijn enkele tips om ervoor te zorgen dat de introductie soepel verloopt.

Als je kat net naar zijn nieuwe thuis is gekomen, geef hem dan de ruimte om rustig aan zijn nieuwe omgeving te wennen. Creëer een veilige en comfortabele ruimte waarin je kat kan acclimatiseren. Zorg ervoor dat er voedsel, water, een kattenbak en een comfortabele slaapplek beschikbaar zijn.

Neem de tijd om je kat langzaam aan je te laten wennen. Praat zachtjes tegen hem en geef hem af en toe wat lekkers. Laat hem wennen aan je geur door een gedragen kledingstuk in zijn omgeving te plaatsen. Vermijd veel lawaai en drukte in het begin, zodat je kat zich op zijn gemak voelt.

Ga geleidelijk aan samen spelen en interactie hebben. Gebruik speeltjes en beloningen om positieve associaties op te bouwen. Geef je kat voldoende tijd en ruimte om te wennen aan zijn nieuwe thuis en aan jou als zijn nieuwe baasje. Met geduld en liefde zal de band tussen jullie alleen maar sterker worden.

FAQ

Waar kan ik verantwoord een kat kopen of adopteren?

Er zijn verschillende opties om verantwoord een kat te kopen of adopteren. Je kunt terecht bij dierenwinkels waar katten te koop zijn, een kat adopteren uit een dierenasiel, online een kat kopen via betrouwbare platforms, of een kat kopen bij een verantwoorde fokker.

Wat zijn de voordelen en aandachtspunten van het kopen van een kat in een dierenwinkel?

Het kopen van een kat in een dierenwinkel biedt een breed scala aan kattenrassen en kittens om uit te kiezen. Het personeel kan je adviseren over het beste type kat voor jouw situatie. Let echter op de herkomst van de katten en zorg ervoor dat de dierenwinkel goede zorg en huisvesting biedt.

Waar moet ik op letten bij het adopteren van een kat uit een dierenasiel?

Bij het adopteren van een kat uit een dierenasiel is het belangrijk om te letten op het karakter en gedrag van de kat. Daarnaast moet je vragen naar de gezondheidstoestand van de kat en of de kat al gesteriliseerd/geneutraliseerd is. Een goede kennismaking en een rustige introductieperiode zijn ook belangrijk.

Hoe kan ik veilig een kat online kopen?

Als je online een kat wilt kopen, zijn er enkele belangrijke punten om op te letten. Kies altijd voor een betrouwbaar platform met goede recensies. Vraag om recente foto’s en gedetailleerde informatie over de kat. Zorg ervoor dat er een veilige betaalmethode beschikbaar is en ga indien mogelijk persoonlijk de kat bekijken voordat je tot aankoop overgaat.

Waar moet ik op letten bij het kiezen van een verantwoorde fokker?

Bij het kopen van een kat bij een fokker is het belangrijk om een verantwoorde fokker te vinden. Let op de leefomstandigheden van de fokkerij, vraag naar gezondheidsinformatie en de stamboom van de katten. Bezoek de fokkerij persoonlijk om een indruk te krijgen van de omgeving en het gedrag van de katten.

Welke tips zijn er voor het kopen van een kat?

Bij het kopen van een kat zijn er enkele belangrijke tips om rekening mee te houden. Let op het karakter en gedrag van de kat, vraag naar de gezondheidsstatus en eventuele medische geschiedenis, en informeer naar de achtergrond van de kat. Zorg ervoor dat je alle benodigde informatie hebt voordat je een beslissing neemt.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een kitten?

Bij het kopen van een kitten is het belangrijk om te letten op de gezondheid van het kitten. Let op de glanzende vacht, heldere ogen en speelse gedrag. Vraag naar de gezondheidscheck en vaccinaties die het kitten heeft gehad. Zorg ook voor alle benodigde kittenbenodigdheden, zoals voeding, speelgoed en een comfortabele slaapplek.

Wat zijn de kosten en verantwoordelijkheden bij het kopen van een kat?

Het kopen van een kat brengt kosten met zich mee, zoals de aanschafprijs, voeding, dierenartskosten en verzorgingsbenodigdheden. Daarnaast heb je als katteneigenaar de verantwoordelijkheid om goed voor je kat te zorgen, zoals regelmatig voeden, verzorgen, vaccineren en voorzien van liefde en aandacht.

Hoe kan ik me voorbereiden op de komst van een kat?

Voordat je een kat in huis haalt, is het belangrijk om je goed voor te bereiden. Zorg ervoor dat je huis kattenproof is, met kattenmeubels, krabpalen en kattenbakken. Zorg voor de benodigde voeding, speelgoed en een comfortabele slaapplaats. Informeer jezelf ook over de juiste verzorging en gezondheidscontroles.

Welke tips zijn er voor de eerste kennismaking met een nieuwe kat?

Bij de eerste kennismaking met een nieuwe kat is het belangrijk om rust en geduld te hebben. Laat de kat wennen aan zijn nieuwe omgeving en geef hem de ruimte om op eigen tempo de omgeving te verkennen. Bied de kat ook genoeg aandacht en speel met hem om de band en vertrouwen op te bouwen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest